Znajdź nocleg bez pośredników

 

Spanie.pl

 

U Kazika

Adres obiektu Orawka 115, 34-480 Orawka
 

Dodaj opinię
 


 

Ocena ogólna
na podstawie 2 opinii
4.6
Wyposażenie 4.0
Czystość 4.5
Wyżywienie 5.0
Lokalizacja 4.0
Obsługa 5.0
Zgodność z ofertą 5.0
Jakość do ceny 5.0
 

 


Pokaż opinie dotyczące cech:
 


 

 

Opinie 1-10 z 18

 
 

Iwona i Radek z Niemiec
Dodano: 2017-09-10
Pobyt od: 2016-12-30 do 2017-01-04 IP: xx.209.107.54
 
 
 

Wspaniale spędzony czas. Byliśmy w Orawce "U Kazika" na Sylwestra 2016/2017, impreza świetnie zorganizowana. Gazdowie bardzo mili , mają świetny kontakt z gośćmi. Pokoje czyste, co najważniejsze ciepłe. Jedzenie smaczne, domowe. W Sylwestra świetna oprawa muzyczna , zapewniona przez dzieci Gazdów, piękny wokal córki. Planujemy powtórzyć tegoroczny Sylwester "U Kazika", Polecamy


 
 

Robert z Wrocławia
Dodano: 2014-01-26
Pobyt od: 2013-02-04 do 2013-02-09
 
 
 

Byłem wraz z żoną i synem w czasie ferii 2013 i powiem szczerze, że mogę z czystym sumieniem polecić ten ośrodek. Właściciele kontaktowi, mili i bardzo sympatyczni. Pokoje schludne, czyste i przede wszystkim ciepłe, co w czasie zimy jest dość istotne. Stoku może nie ma "pod nosem" ale jest nieopodal i całkiem fajny (nie ma wielkich kolejek do wyciągu). Jedzonko bardzo smaczne, co do czasu podania ciepłego posiłku można się zawsze dogadać. Przede wszystkim jednak Gazdowie kochają dzieci, a dzieciaki ich uwielbiają i słuchają się. Dzięki Nim, i temu, że robią takie promocje cenowe na ferie i wakacje, wiele rodzin z większym przychówkiem jest w stanie pozwolić sobie na kilkudniowy wyjazd, atrakcyjniejszej oferty cenowej chyba nie znajdziecie. Jeżeli Gazdowie czasem tu zaglądają to pozdrawiam.


 
zwykła rodzinka
Dodano: 2012-04-29
Pobyt od: 2012-01-28 do 2012-02-10
 

Jak to jest naprawdę u Kazika na Orawie... Bywałem w różnych miejscach z rodziną latem czy zimą. Oczywiście są miejsca piękne, mniej i brzydkie. U kazika jest inaczej - spokój, cisza i ta atmosfera... taka rodzinna. Gazdowie jakby z innej gliny, zero pychy, zarozumialstwa i cichego cwaniactwa. Kuchnia pierwsza klasa, dostępna cały czas - rewelacja ! Pokoje może nie pierwsza klasa z pod pięciu gwiazdek - ale są przytulne i wygodne. Cały obiek wygodny i przestrzenny. Oczywiście okolica - przepiękna ! Widoki otaczające Orawke oszałamiają. Z każdego wzniesienia można zobaczyć prawdziwe arcydzieła natury ! Moje dzieci pokochały to miejsce i gazdów. Z całego serca polecam !!!!


 
Jolanta i Henryk Bałuch z Chojnowa
Dodano: 2012-01-21
Pobyt od: 2012-01-15 do 2012-01-20
 

Byliśmy na feriach 2012 u Państwa Pieronek pierwszy raz z trójką dzieci 10, 8 i 3 lata. pokoje są schludne, czyste i bardzo ciepłe. Jedzenie jest bardzo apetycznie podane i bardzo pyszne dla dorosłych jak również dla dzieci. Nie ma problemu z różnymi porami jedzenia posiłków to tylko kwestia dogadania się. W Orawce jest wyciąg narciarski jak również zaprzyjaźniony właściciel tego wyciągu. Nasze dzieci pod okiem instruktora p. Grzegorza nauczyły się jeździć na nartach. Orawka to mała miejscowość z jednym sklepem aczkolwiek w pobliżu ok. 2 km.jest Jabłonka w której jest wszystko tzn. apteka,bankomat,sklepy, rynek, busy itp. Mamy nadzieję na następne spotkania z miłymi góralami. Pozdrawiamy i do miłego zobaczenia!!!


 
Gabrysia i Wojtek z Grudziądza
Dodano: 2011-05-31
Pobyt od: 2011-05-10 do 2011-05-14
 

Spędziliśmy mile tydzień "U Kazika",życzliwi gospodarze,wygodne i czyste pokoje o jedzeniu nie wspomnę bo było pyszne.Może jeszcze kiedyś tam zawitamy.Pozdrowienia.


 
Maria i Zygmunt z wnuczkami
Dodano: 2008-10-19
 

"Oburzony Gdańsku" - opinii z lipca 2005r nie pisał właściciel lecz dziadki dwojga wnucząt, które od pierwszego pobytu w Orawce, nie chcą słyszeć o spędzaniu wakacji gdzie indziej jak tylko u w/w Gazdów. Jeździmy więc do Orawki od 3lat właśnie na życzenie 2 dzieciaków (7 i 8 lat). Co roku jesteśmy mile przyjęci i jak do tej pory nie byliśmy ani razu źle potraktowani. Uważamy, że jeżeli komuś nie odpowiadają warunki, które naszym zdaniem jak na ośrodek są bardzo dobre (potwierdzamy, że przy każdym pokoju jest łazienka, a pościel zawsze mieliśmy czystą i w całości), to niech korzysta z hotelu **** lub o wyższym standardzie. My przebywaliśmy już zarówno na agroturystyce jak i w domu wczasowym, który coraz ładniej wygląda i coraz lepiej jest wyposażony. Jedzenie za każdym razem było bardzo dobre i na tyle wystarczające, że po dwóch dniach rezygnowaliśmy z jednej porcji, bo w czwórkę nie dawaliśmy rady wszystkiego zjeść, a nasze wnuczki nie należą do " Tadków - Niejadków". Faktem jest,że ośrodek jest położony przy drodze i może być trochę więcej hałasu, ale cały teren i plac zabaw jest ogrodzony, a do centrum bliżej. Myślimy, że w dzisiejszych czasach gdzie większość dróg jest remontowana u nas hałas jest wszędzie taki sam. My z naszego pobytu zawsze wracamy zadowoleni i wypoczęci. Baza wypadowa do zwiedzania różnych zakątków Tatr i na Słowację jest wspaniała i wymarzona, bo w przystępnych cenach dla wszystkich. Sądzimy, że ten kto chce skorzystać powinien sam sprawdzić i przekonać się, które opinie są bliższe prawdy, przecież każdy z nas ma na pewno czasami "zły dzień". Gazdom zaś dziękujemy za wszystko w swoim imieniu i w imieniu dziewczynek, za ciepłe powitanie i umilanie różnymi rozrywkami naszego pobytu. O ile zdrowie nam pozwoli to na pewno jeszcze nie raz będziemy u nich gościć. Do zobaczenia. Pozdrowienia dla wszystkich poznanych Gości przesyłają Rydułtowy.


 
Sylwia z rodzicami
Dodano: 2008-10-15
 

Agroturystyka jak i Ośrodek " U Kazika" to doskonałe miejsce na wypoczynek.Pokoje czyste a każdy posiada łazienkę.Super atmosfera .Jedzenie smaczne a porcje dużeeeee!!(najlepiej widać to po powrocie gdy nie można się dopiąć w ubrania). Gospodarze są świetni, zawsze znajdują czas na rozmowę,rodzinna atmosfera sprzyja pobytowi. Przyjeżdżamy tam od wieluuuu lat, mieszkaliśmy na obu obiektach i dlatego nie możemy się zgodzić z krzywdzącą opinią Gdańska ,Dąbrowy Górniczej i Warmii.Nasz pobyt tam to nie tylko wakacje i ferie, to także weekendy ,święta czy sylwester.Zawsze wyjeżdżamy zadowoleni .Dowodem na to ,że " u Kazika " to doskonałe miejsce wypoczynkowe są osoby ,które tam wracają gdyż są zadowolone.Zarówno z gospodarzami jak i z gośćmi utrzymuje się kontakt i chce się wracać .Pozdrowienia dla wszystkich i do zobaczenia.


 
Dziadkowie z wnuczką Olą
Dodano: 2008-10-14
 

Przykro mi czytać nieprawdziwe i krzywdzące opinie o pobycie"u Kazika".Do Orawki jeżdzimy już od 8 lat.Mieszkaliśmy na Agroturystyce i w Ośrodku,który jest po kapitalnym remoncie i działa dopiero 3 sezon.Każdy pobyt wspominamy bardzo mile,atmosfera tutaj panuje rodzinna,którą tworzą Gazda i Gazdzina.Dzięki pobytom "u Kazika" poznaliśmy wielu wspaniałych ludzi,którzy przyjeżdżają tu z całej Polski i nie tylko.Pokoje są czyste i zadbane.Każdy pokój ma swoją łazienkę.Kuchnia domowa-pyszna.Dzieci i dorośli czują się tu bardzo dobrze. Z całego serca polecam pobyty w Orawce"u Kazika" nie tylko w wakacje ale w Święta,Sylwestra i weekendy.Gazdowie prowadzcie swoją działalność jak dotychczas a napewno za rok przyjadą goście z Krakowa, Bydgoszczy, Szczecina, Chrzanowa,Warszawy,Koszalina,Rydułtowa,Łodzi,Sopotu i inni,których serdecznie pozdrawiamy.


 
Koleta i Filip
Dodano: 2008-10-13
 

Żal czytać tak skrajnie negatywnych opinii. przez okres 9 lat byliśmy u Gazdów kilkadziesiąt razy. wspomnienia zawsze są jednakowe. Przyjemna atmosfera, super ludzie z którymi od lat utrzymujemy kontakt(pozdrawiamy Koszalin, Warszawę, Łodz, Gliwice,Szczecin, Kraków,Bytom)a przede wszystkim Gazda z Gażdziną, którzy mimo nawalu pracy zawsze mają czas na "pogaduchy". Jesli chodzi o warunki:pokoje czyste, zadbane,przytulne.Jedzonko pyszne,kluseczkowa pychulka:)a dla lakomczuchów repeta!!!Najtrafniej pobyt u Kazika podsumuje powiedzenie "GOŚĆ w dom, Bóg w dom"!!!Szkoda, że taką gościnną atmosferę potrafi zmącić pobyt kilku WYMAGAJĄCYH??? klientów.


 
Marzena i Aleksandra
Dodano: 2008-10-13
 

Podobnie jak poprzedniczki/Aga i Wanda/jesteśmy oburzone opiniami Gdańska,Dąbrowy Górniczej i Warmii.Przyjeżdżamy do Kazika od kilku lat i kilka razy w roku.Są tutaj bardzo dobre warunki.Pokoje całe w drewnie,czyste,schludne i zadbane.Jest doskonała domowa kuchnia i poczęstunki w postaci domowych ciast i dżemów,korbaczy,oscypków,tzw."pieczonego" na ognisku itp. Gazdowie to przemili,przesympatyczni,przedobrzy i szalenie gościnni ludzie,umiejący stworzyć pełną ciepła,prawdziwie rodzinną,niezapomnianą atmosferę.Bardzo ale to bardzo serdecznie im dziękujemy za gorące i otwarte serca oraz za stworzenie miejsca do którego zawsze chcemy wracać!


Opinie 1-10 z 18

 

Dodaj wpis do księgi gości

 

Obiekt polecam na wyjazdy:

 


Oceń standard lokalu wg kryteriów:

 
12345Nie dotyczy
Czystość:*
Jakość do ceny:*
Lokalizacja:*
Obsługa:*
Wyposażenie:*
Wyżywienie:*
Zgodność z ofertą:*
 


Szczegóły wpisu:

  • Od: do:
 
 
Trwa ładowanie danych
Trwa wyszukiwanie