Znajdź nocleg bez pośredników

 

Spanie.pl

 

U Kazika

Adres obiektu Orawka 115, 34-480 Orawka
 

Dodaj opinię
 


 

Ocena ogólna
na podstawie 2 opinii
4.6
Wyposażenie 4.0
Czystość 4.5
Wyżywienie 5.0
Lokalizacja 4.0
Obsługa 5.0
Zgodność z ofertą 5.0
Jakość do ceny 5.0
 

 


Pokaż opinie dotyczące cech:
 


 

 

Opinie 1-9 z 9

 
zwykła rodzinka
Dodano: 2012-04-29
Pobyt od: 2012-01-28 do 2012-02-10
 

Jak to jest naprawdę u Kazika na Orawie... Bywałem w różnych miejscach z rodziną latem czy zimą. Oczywiście są miejsca piękne, mniej i brzydkie. U kazika jest inaczej - spokój, cisza i ta atmosfera... taka rodzinna. Gazdowie jakby z innej gliny, zero pychy, zarozumialstwa i cichego cwaniactwa. Kuchnia pierwsza klasa, dostępna cały czas - rewelacja ! Pokoje może nie pierwsza klasa z pod pięciu gwiazdek - ale są przytulne i wygodne. Cały obiek wygodny i przestrzenny. Oczywiście okolica - przepiękna ! Widoki otaczające Orawke oszałamiają. Z każdego wzniesienia można zobaczyć prawdziwe arcydzieła natury ! Moje dzieci pokochały to miejsce i gazdów. Z całego serca polecam !!!!


 
Maria i Zygmunt z wnuczkami
Dodano: 2008-10-19
 

"Oburzony Gdańsku" - opinii z lipca 2005r nie pisał właściciel lecz dziadki dwojga wnucząt, które od pierwszego pobytu w Orawce, nie chcą słyszeć o spędzaniu wakacji gdzie indziej jak tylko u w/w Gazdów. Jeździmy więc do Orawki od 3lat właśnie na życzenie 2 dzieciaków (7 i 8 lat). Co roku jesteśmy mile przyjęci i jak do tej pory nie byliśmy ani razu źle potraktowani. Uważamy, że jeżeli komuś nie odpowiadają warunki, które naszym zdaniem jak na ośrodek są bardzo dobre (potwierdzamy, że przy każdym pokoju jest łazienka, a pościel zawsze mieliśmy czystą i w całości), to niech korzysta z hotelu **** lub o wyższym standardzie. My przebywaliśmy już zarówno na agroturystyce jak i w domu wczasowym, który coraz ładniej wygląda i coraz lepiej jest wyposażony. Jedzenie za każdym razem było bardzo dobre i na tyle wystarczające, że po dwóch dniach rezygnowaliśmy z jednej porcji, bo w czwórkę nie dawaliśmy rady wszystkiego zjeść, a nasze wnuczki nie należą do " Tadków - Niejadków". Faktem jest,że ośrodek jest położony przy drodze i może być trochę więcej hałasu, ale cały teren i plac zabaw jest ogrodzony, a do centrum bliżej. Myślimy, że w dzisiejszych czasach gdzie większość dróg jest remontowana u nas hałas jest wszędzie taki sam. My z naszego pobytu zawsze wracamy zadowoleni i wypoczęci. Baza wypadowa do zwiedzania różnych zakątków Tatr i na Słowację jest wspaniała i wymarzona, bo w przystępnych cenach dla wszystkich. Sądzimy, że ten kto chce skorzystać powinien sam sprawdzić i przekonać się, które opinie są bliższe prawdy, przecież każdy z nas ma na pewno czasami "zły dzień". Gazdom zaś dziękujemy za wszystko w swoim imieniu i w imieniu dziewczynek, za ciepłe powitanie i umilanie różnymi rozrywkami naszego pobytu. O ile zdrowie nam pozwoli to na pewno jeszcze nie raz będziemy u nich gościć. Do zobaczenia. Pozdrowienia dla wszystkich poznanych Gości przesyłają Rydułtowy.


 
oburzona opiniami powyzej Aga i Wanda z
Dodano: 2008-10-12
 

Jestem zauroczona Orawką!Piękna okolica!"U Kazika"-cudowne miejsce!Wracam tu wraz z córką od 5-u lat.Zadbane pokoje całe w drewnie,warunki sanitarne bez zarzutu,posiłki nieprzyzwoicie smaczne i obfite.Gospodarze kochani!Ludzie niezwykli,szlachetni,pracowici.Dziękuję!Dziękuję!Dziękuję!


 
Aleksandr, Krzysztof i Klaudiusz z Pylan
Dodano: 2006-08-19
 

Blismy jakoś w lutym - jesteśmy pod bardzo pozytywnym wrażeniem - marzymy by przyjechać latem ale jakoś obowiązki nie pozwalają, ale jak tylko wygospodarzy się chwilkę to zaraz rezerwujemy. Bardzo mia atmosfera i piękne oraz spokpojne miejsce, uczynni i entuzjastyczni Gospodarze, których pozdrawiam. Aleksandr, Krzysztof i Klaudiusz z Pylandii (Poznania)


 
Zygmunt,Marysia i dzieciaki
Dodano: 2005-07-30
 

"Jeśli wakacje miło i wesoło spędzić chcesz Do KAZIKA w Orawce j e d ż !!!" Miejsce godne polecenia,warunki bardzo dobre kuchnia domowa wyśmienita,okolice przepiękne. Gazdowie wspaniali. Sami byliśmy,góralskie KORBACE jedliśmy I w biesiadnej atmosferze wieczorami się bawiliśmy. 2005-07-29.


 
Ania, Piotr i Marysia
Dodano: 2005-07-24
 

Pojechaliśmy do Orawki z dzieckiem prawie trzyletnim aby zmienić klimat. Córka ciągle chorowała (jeszcze przed wyjazdem). Zabraliśmy torbę leków, inhalacji, antealergiczne preparaty. Nic się nie przydało. Mała czuła się świetnie. Biegała cały czas na świeżym powietrzu. Ustąpił jej ciągły do tej pory katar. Od wielu miesięcy nie widziałam swojej pociechy tak zdrowej. Jesteśmy znowu w domu nad morzem. Na razie nie ma śladu po tym, że moje dziecko kiedyś tak bardzo chorowało. Mieszkaliśmy U Kazika. Polecam każdemu to miejsce. Piękne widoki, rodzinna atmosfera, pyszne posiłki, świeże powietrze. Na pewno jeszcze tam pojadę. Spotkaliśmy tam fantastycznych ludzi. Odpoczeliśmy!


 
Jacek, Ala i Magda
Dodano: 2004-08-20
 

Doskonałe miejsce na odpoczynek dla dzieci i dla dorosłych - pełna swoboda dla wszystkich. O widokach, czystym powietrzu i świetnym jedzeniu chyba już wszyscy pisali, za to warto podkreślić, że Orawka to świetne miejsce dla grzybiarzy - okoliczne lasy obfitują w te "smakołyki", także te rzadziej spotykane. Przy odrobinie szczęścia można spotkać sarnę, zająca, wiewiórkę, zobaczyć ptaki drapieżne. Blisko domu rzeczka, możliwość wycieczek w góry, zabytkowy kościół. Bliskość granicy Słowackiej sprawia, że kwatera "U Kazika" to także dobra baza wypadowa do wycieczek na Słowację, a tam Jezioro Orawskie, źródła termalne i mnóstwo innych atrakcji. Gospodarze niebywale gościnni, atmosfera rodzinna. Każdy znajdzie tu coś dla siebie niezależnie od wieku, charakteru, pory roku i pogody. Spędziliśmy chyba najlepsze jak dotąd wakacje i z pełną odpowiedzialnością polecamy każdemu.


 
Magda z rodziną
Dodano: 2004-04-24
 

Niepowtarzalna atmoswera w gospodarstwie agroturystycznum U Kazika. Dobra zabawa, wycieczki krajoznawcze , domowe warunki ,daieci mają raj do zabawy,szeroka karta dań,piękne widoki i co najważniejsze gospodaże jakich nigdzie indziej nie znajdziesz!!!!!!!!!. Jeśli liczysz na udany wypoczynek to tylko U Kazika w Orawce.


 
Anna M
Dodano: 2005-07-28
 

U Kazika is located fairly close to Zakopane, which is located approximately 20 miles south. Surrounded by great scenic views of the mountains, U Kazika offers a quiet place to relax in a clean mountain atmosphere. Near-by is a more than a couple centuries old church that boast marvelous works of art (painted on the actual wooden interior panels of the church) by numerous European artists. One of the great advantages of U Kazika is its location to Zakopane as I had the ability to easily pick-up and go travel to Zakopane, where you will find ski courses, shopping and the bustle of a city. It is also located fairly close to the Czech Republic, if you're interested in touring parts of that country. U Kazika also offers excellent homemade meals, which are cooked by the owner's wife - a former professional cook. The cost of logding at U Kazika is great, especially if you compare what you would be paying if you'd say in-town at say Zakopane. Either way - a great place to just relax and enjoy the views or located fairly close to other major cities for those who like touring.


Opinie 1-9 z 9

 

Dodaj wpis do księgi gości

 

Obiekt polecam na wyjazdy:

 


Oceń standard lokalu wg kryteriów:

 
12345Nie dotyczy
Czystość:*
Jakość do ceny:*
Lokalizacja:*
Obsługa:*
Wyposażenie:*
Wyżywienie:*
Zgodność z ofertą:*
 


Szczegóły wpisu:

  • Od: do:
 
 
Trwa ładowanie danych
Trwa wyszukiwanie